Doorgaan naar inhoud
Inverted Gear Panda 3.0 Review

Inverted Gear Panda 3.0 review

De Inverted Gear Panda 3.0 gi is de tweede gi van Inverted Gear die in Europa op de markt komt. Ik was al een tijdje erg nieuwsgierig naar hun gi's, dus ik was erg blij dat ik deze eindelijk in handen kon krijgen. De afgelopen maanden heb ik deze gi gebruikt, dus ik kan jullie er alles over vertellen!

Specificaties
De gi weegt 2kg in maat A2S. Het jack is gemaakt van 550 gram per vierkante meter Pearl Weave stof. Op de schouders zijn de Panda-logo's geborduurd. Je ziet meteen dat deze BJJ gi is ontworpen door iemand die ook aan jiu jitsu doet, met comfort in het achterhoofd. De kraag is vrij stevig, maar niet te dik en is bedekt met ripstop stof. De naden aan de binnenkant zijn ook bedekt met ripstop stof, waardoor het heel zacht aanvoelt en de huid niet schuurt. De splitten zijn verstevigd met een extra laag stof en extra stichting, en de manchetten zijn ook verstevigd met ripstop materiaal en een paar extra rijen stichting.
De broek is gemaakt van 12 ounce ripstop materiaal en heeft een parelmoer geweven kruisje. De ripstop is iets dikker dan wat de meeste merken gebruiken, maar dat maakt hem duurzamer en toch licht van gewicht. Ook hier kun je meteen zien dat het gemaakt is door iemand die aan BJJ doet. Inverted Gear heeft dikke lussen toegevoegd die voorkomen dat het trekkoord eruit komt. Aan de binnenkant zit een klein zakje waar je je gebitsbeschermer of je ID-kaart voor wedstrijden in kunt bewaren. De broek heeft ook verstevigingen: de splitten aan de zijkanten, het kniegedeelte heeft een dubbele laag stof en de enkelboorden zijn verstevigd met een extra laag ripstop en extra rijen stichting.


Pasvorm
De pasvorm van deze gi is een beetje anders dan die van al mijn andere gi's. Mijn lengte is 183 cm. Ik ben 183 cm lang en weeg ongeveer 77 kg. Ik heb eerst een A2 geprobeerd, maar die was te kort en te ruim. Dus ging ik voor de A2S, wat staat voor slank en lang. De A2S gi was nog steeds een beetje ruim en bijna te lang. Ter vergelijking, ik draag maat A2L Rios Gear en Fuji, beide passen me perfect.
Ik ben blij dat hij na een paar wasbeurten een beetje gekrompen is, ook al voelt de jas nog steeds ruim aan, hij is niet meer te groot. Wat ik erg fijn vind aan de broek is dat het bovenste deel iets korter is dan de meeste broeken, zodat ik hem hoog kan optrekken zonder dat ik hem onder mijn oksels hoef te knopen.


Conclusie en beoordeling
Om deze beoordeling af te sluiten zal ik deze beoordelen op ontwerp, pasvorm, comfort en waarde.
Ontwerp 4/5: Ik vind de gi erg goed ontworpen en ik geef deze een 4 uit 5. Ze hebben echt moeite gedaan om de gi te verbeteren met specifieke verstevigingen en comfort in het achterhoofd. Ik hou van de minimale styling en de kleurstelling, het enige minpunt voor mij is dat de gele details na een paar wasbeurten een beetje groen werden.
Pasvorm 3/5: De pasvorm is voor mij echt persoonlijk en ik geef het een 3 op 5. Ik kon niet de perfecte pasvorm krijgen. Ik kon niet de perfecte maat krijgen, ik denk wel dat ik de maat heb gekozen die mij het beste past, maar naar mijn smaak is het nog steeds te baggy. Ik weet echter dat veel mensen dit probleem niet hebben en Inverted Gear heeft veel verschillende maten beschikbaar.
Comfort 5/5: Het comfort van deze gi beoordeel ik met een 5 uit 5. Zelfs als ik veel draag, voelt het comfortabel aan. Ook al voelt het alsof ik veel stof om me heen heb, de gi voelt echt comfortabel aan. De bedekte naden maken echt een verschil en ik heb meer dan genoeg bewegingsruimte.
Waarde 4/5: De waarde van deze gi beoordeel ik met 4 uit 5. Met een prijs van €144,95 is het best veel geld voor een gi, maar ik heb het gevoel dat deze gi een goede bouwkwaliteit heeft waardoor hij heel lang mee zal gaan.

Dit zet mijn totaalscore voor de Inverted Gear Panda 3.0 gi op een 4 uit 5. Als je de maat goed kunt krijgen, zou ik deze gi zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een geweldige gi!

door Bram

Vorig artikel Top 3 Gi's voor beginners (februari 2018)
Volgend artikel An introduction to 10th Planet Jiu Jitsu