Doorgaan naar inhoud
Fuji All Around Gi Review

Fuji All Around Gi Review

Over de Gi

Mijn allereerste gi was van Fuji. Na vijf jaar intensief gebruik is het de enige gi die ik niet heb weggedaan omdat hij kapot is gegaan of omdat hij te erg was gekrompen. Ik had geen ruimte meer in mijn koffer toen ik terug kwam uit Brazilië, en heb hem daar achtergelaten voor de kinderen in de favela. Ik was wel toe aan nieuwe gi, ik had die Fuji al zo vaak gedragen. Daarom ben ik erg blij dat ik deze gi nu kan reviewen, want soms mis ik die oude Fuji toch wel een beetje.

In de beoordeling zal ik proberen mijn nostalgische gevoelens aan de kant te zetten, en objectief naar vijf factoren te kijken: Prijs, draagcomfort, pasvorm, kwaliteit en looks.

Prijs
De prijs is € 94,95, iets duurder dan de meeste instap gi’s, en net iets goedkoper dan concurrenten als de Zero G en de Comp SRS van Tatami. De gi is in Nederland te koop bij BJJ Fightgear via deze link: Fuji All Around Gi - Black

Draagcomfort 

De gi zit erg comfortabel. Hij is volledig van katoen, en voelt erg zacht aan. De stof is stevig maar niet te zwaar. De broek is van katoen en voelt ook comfortabel aan.

20170426_101158.jpg

Pasvorm
De gi’s die ik heb zijn A1 of A1L, waar A1 na een tijdje vaak net iets te klein wordt voor competitie, en A1L juist weer net iets te groot is voor het mooie. Fuji gebruikt geen tussenmaten, dus ik heb voor de A1 gekozen. Deze zit, ook na ongeveer 10 wasbeurten, nog erg goed. De pasvorm is een stuk beter dan ik me kon herinneren van mijn eerst fuji, die nogal wijd zat. Deze zit precies goed, strak genoeg om er niet als een judoka (no offense) bij te lopen, en wijd genoeg om de IBJJF gi check door te komen. Ook de lengte voldoet aan de IBJJF eisen. 

Knipsel.JPG


Kwaliteit 

Zoals gezegd: Fuji maakt stevige gi’s. Deze gi voelt hetzelfde aan als die eerst fuji gi, en ook na een aantal weken intensief gebruik is er nog niets op aan te merken. Ook teamgenoten die de gi al langer hebben lieten mij weten dat de gi onveranderd is gebleven na maanden intensief gebruik. De naden zijn allemaal goed afgewerkt, geen losse stiksels. De kwetsbare plekken (onder de oksel, de flappen aan de zijkant) zijn extra verstevigd. De koordje is van stof (dus niet zo’n gevlochten plastic elastiek dat nu in is), en dat is voor mij een groot voordeel. Blijft een stuk steviger zitten.

20170421_171001.jpg


Looks

Clean. De Gi heeft een subtiel logo op de rug en op de schouder en verder is hij zwart. Voor de liefhebbers van patches heeft Fuji gelukkig ook een oplossing: er worden twee losse patches bijgeleverd. Voor mij is dit perfect, ik ben geen liefhebber van een volgeplakte gi, en ik hoef dus niet met een aardappelschilmesje die patches te lijf te gaan. Voor liefhebbers van de Formule 1 look is het iets minder, die moeten met een naaimachine aan de slag. Al met al vind ik dat Fuji hier een mooie compromis maakt waarbij beide kampen tevreden kunnen zijn.


Verder: geen contrast stitching, zowel de gi als de stiksels zijn zwart. Geen motivatieteksten op de binnenkant, geen rashguard stof van binnen. Gewoon zwart, zoals het hoort.

Fuji detail.JPG

Totaaloordeel: Een ouderwets goede gi. Je betaalt iets meer dan het gemiddelde instapmodel, maar hij gaat jaren mee. Als hij dan ook nog je smaak is (geen contrast stitching, plat katoenen koordje, kleine logo’s, basic design) dan kun je met deze gi niet fout gaan. Hij is er in vier kleuren: wit, blauw, navy en zwart. Dus ook als de gi na jaren dragen gaat vervelen zoals die eerste gi van mij, kun je gewoon afwisselen met een andere kleur.

Vorig artikel Ontmoet het team achter BJJ Fightgear!